Backup & Disaster Recovery

We staan klaar om u van dienst te zijn

Bel of stuur ons een email en we nemen z.s.m. contact met u op tussen 8:00 en 17:00 van maandag t/m vrijdag. Buiten kantoortijd kunt u onze servicedesk bereiken op +31(0)115-789 000 indien dit binnen uw SLA valt.

Contact

Veel organisaties onderschatten het belang van een goed werkende back-up oplossing. Stel uw server crasht en u komt er achter dat de backup al 6 maanden niet meer werkt. Kunt u zich voorstellen wat voor impact dit heeft op uw bedrijf. Weet u nog wie uw klanten zijn en welke facturen nog open staan?

Wat is een Backup?

Een backup is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager of binnen een applicatie bevinden. Deze kopieën worden preventief gemaakt om belangrijke gegevens veilig te stellen.

Gegevens op de originele drager kunnen verloren gaan of beschadigd raken door het per ongeluk weggooien van een bestand, het kapot gaan van de harde schijf, diefstal of onverwachte calamiteit zoals brand of waterschade.

Backup op locatie

Backup op locatie oftewel offline houdt in dat men een backup maakt naar een externe harde schijf. Deze schijven worden iedere dag verwisseld zodat men per dag een backup heeft van hun data. Echter wordt er vaak door bedrijven vergeten om de schijven te verwisselen of deze op een externe locatie op te bergen.

Backup in de Cloud

Wij bij Progression zijn groot voorstander van backup in de Cloud (internet). Het voordeel van cloud opslag is dat bestanden niet op fysieke hardware wordt opgeslagen, waarbij diefstal en verlies minder snel kan voorkomen. Data in de cloud is altijd encrypted en er kan minder fout gaan. Daarnaast kan de backup in de cloud getest worden op het restoren van de data zodat je altijd zeker bent dat je backup goed is. Tevens kan de data langer behouden worden zodat je een herstel tot soms wel één of twee jaar terug kan uitvoeren.

Benieuwd naar onze Cloud backup. Neem gerust eens contact met ons op!

 

Naast een goede backup is een goede bescherming van je data en bedrijfsomgeving ook van belang zodat hackers die je data aantasten ook niet binnen komen. Voor meer info hier over kijk op: www.cybersecurityzeeland.nl

Top 7 redenen van Data verlies